JAPANESE SOUFFLE CHEESE CAKE Bahan-bahan : 200g krim keju (suhu kamar ) 50ml susu segar 3 biji telur (dipisahkan putih dan kuning) 100g gula kastor 30g tepung jagung 2 sdm jus lemon 1/2 sdt cream of tartar Pembuatan : 1. Panaskan oven pada 175C. Griskan loyang 18sm dengan kertas minyak. 2. Pukul krim keju di dalam mangkuk. Masukkan susu dan terus memukul dengan kelajuan sederhana. 3. Masukan 50g gula, kuning telur, tepung jagung, jus lemon dan cream of tartar. Kacau sebati. 4. Pukul putih telur hingga kembang dan ringan. Masukkan baki 50g gula, sedikit demi sedikit dan terus memukul hingga kembang. 5. Kaup balikkan separuh adunan putih telur ke dalam bancuhan krim keju. Kaupbalikkan baki putih telur ke dalam adunan. 6. Bakar dengan kaedah Bain Marie selama 45 minit pada rak yang paling bawah. 7. Biarkan di dalam tin pembakar hingga sejuk. Untuk topping LEMON CHEESE FROSTING Bahan-bahan : 125g krim keju 30g gula kastor 50g fresh cream 2 sudu besar jus lemon Kaedah penyediaan : Cream kesemua bahan di atas dan hiaskan atas kek. |
Sabtu, 03 Juli 2010
Japanese Souffle Cheese Cake
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar